Tak for dit besøg på vores hjemmesiden

Alle priser / tilbud / ophold på hjemmesiden er ikke gældende. Kontakt info@vk-b.dk for tilbud. Mange tak og beklager ulejligheden

Her kan du læse lidt om Badehotellet

 

Bestil dit ophold på badehotellet nu

Book her

Hotel Vedersø Klit - Nu Vedersø Klit Badehotel

- en spændende historie!
Hotel Vedersø Klit blev opført i 1927 af dansk-amerikaneren Thorvald Nygaard. Thorvald havde en fortid i storbyen Seattle i det nordlige USA. Hotellet blev derfor døbt Hotel Seattle og lå i klitten sammen med blot 1 sommerhus. I 1934 overtog en ung tømrer og hans hustru hotellet. Det var ægteparret Elna og Christian N. Larsen, som drev hotellet i næsten 40 år.
Ægteparret omdøbte Hotel Seattle til Hotel Vedersø Klit. I takt med udbygningen af sommerhusområdet i Vedersø Klit, blev hotellet og familien en meget naturlig del af sammenholdet i Klitten.

Et moderne badehotel ved Vesterhavet
Ægteparret fik stor succes med at få hotellet til at blomstre, særligt om sommeren, når familierne fra det østlige Danmark kom ud for at fejre ferien med børn og børnebørn. Sammen med personalet på hotellet var de med til at skabe liv og glade dage. På grund af den stigende aktivitet søgte hotelejeren i 1936 en spiritusbevilling. Sognerådet var positivt stemt, men især én beboer stak en kæp i hjulet for planerne. Den landskendte digter og præst i Vedersø, Kaj Munk, var nemlig stærkt imod bevillingen. Han anmodede direkte sine sognebørn om at stemme imod bevillingen. 
Bevillingen blev derfor ikke til noget i første omgang.

Hotelgæsternes oprør
Det var ikke alle gæster, der accepterede forbuddet mod salg af alkohol på hotellet. I 1938 boede den magtfulde amtmand Andreas Karberg fra Ringkøbing på hotellet sammen med sin kone Ella. De forlangte hver dag en øl til frokosten, men kunne ikke få en.
”Jeg er ligeglad - De kan jo købe en kasse på min regning”, lød det trodsigt fra amtmanden.
Og det gjorde hotelejeren så – en amtmand sagde man ikke sådan imod.

Digterpræstens fortsatte modstand
Da hotelejer Christian Larsen fem år senere atter forsøgte at få bevillingen i hus, 
var det igen Pastor Munk, der forpurrede det. Med hans magt og position i lokalsamfundet
lykkedes det ham at afværge alkoholbevilling på badehotellet nok engang med trusler om at forlade området. Først i 1951 kunne sommergæsterne på Hotel Vedersø Klit nyde en lovlig øl til frokosten. Helårsbevillingen kom først i 1959, hele 25 år efter Larsens overtagelse af hotellet.

En ny æra
I 1972 overdrog Christian og Elna Larsen hotellet til deres datter og svigersøn. I 1977 var tiden så inde til at modernisere og udbygge det smukke hotel i klitten ved Vesterhavet. Der blev bygget en ny fløj med 36 værelser, swimmingpool og et nyt køkken. Tilbygningen blev desværre for dyr, og parret endte med at sælge hotellet. 
Den nye ejer fra 1980 var fagforeningen BUPL, der byggede yderligere 20 værelser. 
Hotellet har siden 1998 haft forskellige ejere og skiftende forpagtere.
Den nuværende ejer har med stor vilje og kapital bidraget til, at hotellet kan få en ny æra som badehotel. 
Dette kombineret med den lokale opbakning betød, at man i slutningen af maj 2017 kunne fejre hotellets 90 års fødselsdag med manér. Hotellet er igen blevet en central og væsentlig del af livet i Vedersø Klit med fine rammer for familiefester, møder og konferencer eller blot for et godt måltid.